Genrekursen – Action

Tre kursbrev med allt du någonsin behöver veta om hur du skriver en actionfilm. I kursbreven ingår övningar samt utveckling av din egen actionhistoria tillsammans med din kursledare.

Genrekurs: Action 1595 kr | Beställ!

 

1. ACTIONFILMENS SUBGENRER OCH STILAR
Vad är en actionfilm? Hur skiljer den sig från thrillern? Hur definieras dess ton och stämning? Vi klargör. Här finns också en översikt över actionfilmens olika typer och deras berättarsätt, teman och karaktärer.

2. ACTIONFILMENS KARAKTÄRER, TEMAN OCH DRAMATURGI
Hur ser en typisk huvudkaraktär i en actionfilm ut? Vilken roll spelar antagonisten? Vi definierar även deras arketypiska och psykologiska roller i en actionhistoria. Vissa teman får större resonans i en actionfilm. Här får du veta vilka de är och varför samt hur du själv använder dem i ditt eget manus.

3. ACTIONFILMENS REGLER, DYNAMIK OCH HEMLIGHETEN MED EMOTIONELL ACTION
Vi synar genrens regler och mekanismer som ger den tempo och tyngd. Men bjuder också på några manustekniska tricks hur du ökar det dramaturgiska drivet i din historia. Samt hur du får åskådaren att bli emotionellt involverad i actionscerna. De bästa actionfilmerna har nämligen en emotionell dimension också. Så här skapar du den.