Genrekursen – Skräck

Tre kursbrev med allt du någonsin behöver veta om hur du skriver en skräckfilm. I kursbreven ingår övningar samt utveckling av din egen skräckhistoria tillsammans med din kursledare.

Genrekurs: Skräck 1595 kr | Beställ!

1. SKRÄCKFILMENS SUBGENRER OCH STILAR
Vad är egentligen en skräckfilm? Hur definieras dess ton och stämning? Vi klargör. Och bjuder på en omfattande översikt över skräckfilmens alla undertyper och deras berättarsätt, teman och karaktärer.

2. SKRÄCKFILMENS KARAKTÄRER, TEMAN OCH DRAMATURGI
Hur ser en typisk huvudkaraktär i en skräckfilmn ut? Vilken roll spelar antagonisten? Vissa teman får större resonans i en skräckfilm. Vi avslöjar vilka de är och varför. Skräckfilmen har också sina egna dramaturgiska modeller. Här finns en detaljerad analys av dem och hur du använder dem själv.

3. SKRÄCKFILMENS REGLER OCH DYNAMIK OCH EN ANALYS: VARFÖR ÄR VI SÅ RÄDDA?
Vi synar fundamendet i genren och dess beståndsdelar. De mekanismer som skräckfilmer bygger på och reglerna du måste kunna för att skriva en skräckscen. Men också elementen som ger din skräckfilm ännu mer otäck resonans. Samt en analys av vår rädsla. Vi spenderar nästan hela vårt liv med att vara rädda. Vi är rädda för spindlar, för tandläkaren, för mörke och för sjukdomar. Men var den kommer vår rädsla ursprungligen ifrån.