Genrekursen – Thriller

Tre kursbrev med allt du någonsin behöver veta om hur du skriver en thriller. I kursbreven ingår övningar samt utveckling av din egen thriller tillsammans med din kursledare.

Genrekurs: Thriller 1595 kr | Beställ!

 

1. THRILLERNS SUBGENRER OCH STILAR
Vad är en thriller? Vilken är dess ton, stämning och estetik? Vi klargör. Och ger en översikt över thrillerns alla undertyper och deras berättarsätt, teman och karaktärer.

2. THRILLERNS KARAKTÄRER, TEMAN OCH DRAMATURGI
Hur ser en typisk huvudkaraktär i en thriller ut? Vilken roll spelar antagonisten? Vi definierar dem och deras djupare arketypiska och psykologiska funktioner. Vissa teman får större resonans i thriller. Här får du veta vilka och varför. Vi belyser också de vanligaste dramaturgiska modellerna och hur du trappar upp konflikten till det yttersta.

3. THRILLERNS REGLER OCH DYNAMIK OCH HEMLIGHETEN MED EMOTIONELL SPÄNNING
Vi synar de mekanismer som ger thrillern dess nerv och avslöjar reglerna som är nyckeln till ALL spänning. Du får också lära dig planteringar och hur du lägger ut villospår och grepp som vändningar och reversals. Vi klargör också varför är en del filmer så gastkramande att det får en att svettas medan andra får en att gäspa trots att tempot är högt och scenerna välgjorda. Nyckeln heter emotionell spänning. Så här skapar du det.