Grundkursen

Kurspris 3295 kr.

Delbetala från 342kr/månad.

Prova på Grundkursen, lektion 1 – 345 kr | Beställ

I sex kursbrev får du lära dig förädla en idé och utveckla den till en stark filmhistoria. Kursmål: ett synopsis på ca 10 sidor.

1.KONCEPT & IDÉER – Så hittar du idén som blir en succé.
Du har en idé. Men hur bra är den egentligen? Så hittar du idén som kan göra dig upptäckt.

2. DRAMATURGI & STRUKTUR: Så bygger du idén till en stark historia
Du har en början. Men ser du slutet? Se till att din historia håller från början. Här lär du dig grundreglerna för den klassiska dramaturgin.

3. KARAKTÄRSTECKNING: Så skapar du levande karaktärer
Alla bra karaktärer har en attityd, en åsikt, ett sätt att se världen. Lär dig utforska dina karaktärer och använda delar av dig själv i dem.

4. TEMAN & RESEARCH: så ger din historia tyngd
Alla historier har något de vill säga. Vad handlar ditt manus om egentligen? Först när du vet det, får din historia resonans. Research är ett viktigt redskap. Det ger också inspiration och kan öppna nya dörrar.

5. KONFLIKT: Så skapar du drama, spänning & dynamik
Du har en historia, men berättar du den så effektivt du kan? Här lär du dig knepen för hur du skapar konflikt, dramaturgiskt driv, subtext och spänning.

6. ARKETYPISKT BERÄTTANDE: Så gör din historia universell
Det är ingen slump att vissa filmer blir stora succéer. Lär dig använda universella teman, mytologi och arketyper för att göra din historia mer angelägen.

Med varje kursbrev följer studier av filmer eller riktiga långfilmsmanus, skrivövningar samt det viktigaste: att applicera de moment som du har lärt dig i kursbreven i din egen synopsis. Du får också skriftliga kommentarer av mig för varje kursbrev och möjlighet till öppet forum en gång i veckan där du kan ställa frågor till mig. Du får också tips från andra svenska manusförfattare i breven.