Kortfilmskursen

Kurspris 2995 kr.

Delbetala från 316kr/månad.

Gör som Lukas Moodysson och Josef Fares, Ridley Scott, Steven Spielberg och Christopher Noolan – börja med detn korta formatet. Kortfilmen är en av de mest framgångsrika plantskolorna för filmskapare. En bra kortfilm kan bli ditt visitkort till en professionell karriär. Sex kursbrev.

1. Kortfilmen och idén
I det första kursbrevet tar vi upp skillnaderna mellan långfilm och kortfilm. Fördelarna med kortfilmsformatet och hur du hittar och utvecklar en bra kortfilmsidé

2. Kortfilmens struktur
En kortfilm är inte en långfilm i miniformat. Men även en kortfilm behöver en stomme eller struktur. Här får du lära dig hur du bygger upp en kortfilm.

3. Kortfilmens karaktärer
Kortfilmens karaktärer skiljer sig på några avgörande punkter från långfilmens. Här får du lära dig hur du skapar en bra kortfilmskaraktär, från den enklare till mer komplexa karaktärsporträtt.

4. Berättargrepp i kortfilmen
Kortfilmen har sina egna berättargrepp, men har också lånat en del från långfilmen. Här får du lära dig hur du berättar din film så effektivt som möjligt.

5. Visuellt berättade, stil och perspektiv i kortfilm
Med bildspråket kan en kortfilm slå världen med häpnad. Här får du lära dig bildberättande men också hur du hittar en stilblandning eller ett perspektiv som gör din film unik.

6. Dialog i kortfilm
Att lära sig skriva bra dialog är en av manusskrivandets svåraste konster. Här får du lära dig hur du ger dina kortfilmskaraktärer en egen röst.